Как да се подготвим за яслата – съвети за спокойни родители и щастливи деца

detskagradina

                 Лятото е към края си и осъзнавате, че моментът, в който вашето дете ще трябва да направи първите си крачки в детската ясла или градина,  почти е дошъл. Едва ли има родител, който да не се притеснява как ще реагира детето му на това своебразно отделяне от майката. На първо място ви съветваме да се въоръжите с търпение, най-вероятно първият ден няма да мине зле, тъй като малчуганът ще прояви интерес към децата и играчките. Страхът се появява по-скоро на втория ден и тук и в следващите седмици е много важно вашето отношение и настроение. Ако вие отивате да оставите детето си със страх и тъжна физиономия, то усеща това и започва да свързва това събитие с негативни усещания и емоции. Просто имайте търпение, според психолозите адаптацията на детето е нормално да продължи около месец, през този период отделяйте максимално много време за семейни занимания след като вземето отрочето си от яслата, не спирайте да му казвате колко го обичате и как се гордеете с това, че прави първите крачки в самостоятелността си.

              На второ място можем да дадем като съвет да посетите яслата или градината заедно с детето в извън работно време, за да може да разгледате заедно сградата, градинката отпред и да поиграете там.

              Добър подход е да подготвите заедно багажа и вещите, необходими за детската градина. Може да изберете детска раничка с любимия му герой или животно – Пес Патрул, Мики Маус, Леденото кралство или образ на мече, кученце или котка също ще свършат работа. Би било добре да изберете заедно и останалите дрешки, необходими за детската градина. Може да разгледате бодита тип потник, бодита с къс ръкав и бодита с дълъг ръкав за момиченца тук , а наличните бодита и ромпъри за момченца тук .Подбрали сме и удобни памучни комплекти с панталонки, блузки и горнички за по-малките момченца, които може да видите тук, а сладките костюмчета и рокли за момиченца тук .