Топ 5 на най-досадните забележки за млади майки

Untitled design - 2023-02-08T144624.871

Всяка майка на новородено знае за какво говорим, всеки има какво да каже по темата новородено – приятелката без деца, възрастната съседка, нашата баба и да, нямаме нищо против съветите и помощта, но доста често се получава обратният ефект.

  1. Задължително трябва да кърмиш бебето си ! – едва ли има майка, която не го е чувала. Всички сме наясно с безспорните предимства на това да кърмиш бебето си, но за съжаление, не всяка майка успява да се справи с това, факторите са много, не е нужно да вменяваме чувство за вина и да обезверяваме тази жена в това колко добра майка е всъщност.
  2. Обличай бебето си повече! – отново много често срещано изречение, в парка, в магазина, вкъщи.. всъщност претоплянето на бебето се случва в пъти по-често и крие не малки рискове за здравето на новороденото.
  3. Никой не трябва да вижда бебето 40 дни! – да, това е традиция и уважаваме избора на майките, които решават да я спазят, но други предпочитат да излязат с бебето на разходка на втората седмица и не смятаме, че трябва да бъдат осъждани за това.
  4. Бебето ти плаче, защото е гладно! – всяка майка познава бебето си и неговите нужди най-добре и все пак, плачът не винаги означава, че бебето е гладно(това се отнася най-вече до бабите).
  5. Не го учи да заспива на ръце! – всичко, от което има нужда едно новородено е това да усеща близостта на мама, а всеки може да прецени до колко това може да се превърне в навик, който би затруднил родителите в отглеждането на бебето на по-късен етап.

     Със сигурност това не са единствените „съвети“, които сте чули или предстои да чуете, но вярвайте, че собственото ви усещане е най-важно и най-доброто за вашето бебе.