3 забавни и обучителни игри

Untitled design (30)

Няколко интересни и полезни занимания за малките любопитковци

Настъпва и този момент, в който бебето се превръща в малко любопитно човече и именно родителите сме отговорни да превърнем тази негова нужда във възможност за придобиване на нови знания и умения. На този етап всяка майка започва да се лута из статии, книги и съвети на роднини и приятелки, но истината е, че всяко дете е различно и съответно неговото развитие може да се различава от това на съседчето или дори братчето му. Ние от Buddies смятаме, че е добре да предлагаме множество различни игри и занимания, от които самото дете да открои няколко, към които проявява по-голям интерес и съответно нашите усилия по-нататък да се съсредоточат в това да превърнем интересната игра в обучаващо занимание. Подготвили сме ви 3 интересни занимания за вашите деца, с които смятаме, че освен да се забавлявате заедно, ще успеете да развиете и някои базови умения у малките любопитковци 😊

1. Улови топката – Ще са ви необходими леген или някакъв по-голям съд, топчета(тези от кошарите за игра са изключително подходящи) или ябълки и средство, с което детето да ги хваща (един черпак би свършил страхотна работа).

2. Картофчета – Нужни са ви няколко добре измити картофа, клечки за зъби и декорации по ваш избор. Детето ще се забавлява докато набожда картофчетата, а така се развива и фината моторика.

3. Сензорна торбичка – това е един от най-популярните и ефективни методи за развиване на фината моторика. Ето един вариант от нас, за който ще са ви нужни само плик с цип или плик за замразяване, някакви малки предмети като стотинки, плодчета, мъниста и вода, която лесно може да превърнете в гел, като я сгъстите с нишесте и я оцветите с желан от вас цвят.