5 практични съвета за зимния тоалет на бебето

za bloga

      Ето, че вече и при нас дойде истинската зима и новите майки изпадат в паника, да излизат ли навън с бебето, как да го облекат, студено ли му е? Всяка от нас си е задавала тези въпроси и е абсолютно разбираемо, поради което, ние от Buddies сме се постарали да ви представим няколко основни препоръки, с които вие ще се чувствате спокойни и разбира се вашите мъничета ще се чувстват комфортно и ще бъдат защитени от ниските температури навън.

  1. Добавете още един слой – основното, което трябва да запомните е да не се опитвате да облечете бебето с максимално дебели дрехи, правилното решение е да използвате няколко по-тънки. Водете се по правилото – плюс един слой спрямо това, с което вие сте облечени навън. Например, ако зимният ви тоалет включва блуза, суитчър и яке, добавете към аутфита на мъничето и боди. Така детето ще се чувства по-комфортно и в случай, че времето се затопли или посетите закрито помещение, то просто ще махнете най-горната дрешка.
  2. Не забравяйте шапката и ръкавиците – изключително важно е главичката и ръцете на бебето да са добре защитени. Заложете на мека шапка от естествена материя, а ако якето има качулка може да използвате по-тънка памучна шапка, след което да сложите и качулката.
  3. Облеклото по време на сън – както всички знаем, по-добре и спокойно се спи в не много затоплено помещение, но в същото време детето постоянно се върти и съответно в повечето случаи е отвито, познато ли ви е? На нас да, вероятно и на вас, за щастие в днешно време на помощ идват практичните чувалчета за сън с крачета, с които мъничето ще се чувства максимално свободно, а вие ще сте спокойни, че не е отвито.
  4. По време на разходка – дори в и по-студените дни е добре да излезем на разходка, макар и сравнително по-кратка. Тук отново трябва да следваме правилото от първа точка за „добави още един слой“, като не навличаме детето прекалено, а заложим на чувалчетата за количка, които предпазват от ниските температури и неприятния вятър.
  5. Довери се на бебешките космонавти – за нас това е най-удобната зимна бебешка дрешка. Има 2 основни вида космонавти – от 1 и 2 части(яке и долничка), смело препоръчваме да се доверите на тези от 1 част за по-малки бебета до към първата годинка, тези от 2 части са удобни за малко по-големите, вече проходили деца, тъй като позволяват по-голяма свобода на движение. Космонавтите от 1 част също биват 2 вида, едните са със затворени крачета, а другите открити. За нас и двете разновидности си имат предимства и недостатъци, тези от 1 част не изискват допълнително буйки към тоалета на мъничето, но съответно, когато космонавтът умалее не бива да се носи повече, тъй като крачетата реално не могат да се изпънат. Тези с открити крачета позволяват по-голямо движение на крачетата и съответно могат да се носят по-дълго време, предвид това, че нямат ограничител отдолу.